skip to Main Content

PROJECT

Nieuwbouw Brede School
Prinses Irenelaan

In opdracht van Aloysius Stichting heeft Blanksma Bouw in samenwerking met haar partners de nieuwbouw van de Brede School Prinses Irenelaan gerealiseerd. Naast de nieuwbouw is de bestaande gymzaal op de locatie gerenoveerd en geïntegreerd met de nieuwbouw.

Het 2 laagse schoolgebouw is gebouwd conform de norm van Frisse Scholen klasse B, is uitgerust met een hybride WKO-installatie, en heeft een EPC van 0,76. De nieuwbouw is opvallend door het overhuivende dak dat de verschillende gebruikers samenbindt. De vrij indeelbare vloeren zorgen samen met de grotendeels transparante gevel voor een lichte school.

Twee vides verbinden de begane grond met de verdieping. Het interieur is neutraal en wordt aangekleed met houten afwerkingen bij de garderobes, schuifwanden, trappen en kasten. Het nieuwe gebouw is modern, flexibel en vooral multifunctioneel. De oude en bestaande gymzaal van beroemde architect Aad Paardekooper is omgebouwd tot een speelzaal en aula voor de school.

De accommodatie biedt onderdak aan de openbare Daltonschool Hilmare, de Savioschool en buitenschoolse opvang De Theepot.

Download case

OPDRACHTGEVER

Aloysius Stichting
Voorhout

EINDGEBRUIKER

SBO Savioschool
Hillegom

TYPE PROJECT

Nieuwbouw & renovatie

TYPE/GEBRUIKSFUNCTIE GEBOUW

Utiliteit/Onderwijs

GEREALISEERD AANTAL M2

5.779 – nieuwbouw
400 – renovatie

OPGELEVERD

Juli 2014

DOORLOOPTIJD

15 maanden

CONTRACTVORM

Hoofdaannemer verantwoordelijk voor alle installatietechnische voorzieningen

Back To Top